Wat zeggen anderen over ons?


''Sportclub Ssang Su Kwan zal in de nabije toekomst uitgroeien tot een volwaardig begrip in de stad Groningen.''

Sportclub Ssang Su Kwan zal in de nabije toekomst uitgroeien tot een volwaardig begrip in de stad Groningen. Leraar Dennis Norberhuis heeft meer dan 15 jaar ervaring in de Koreaanse zwaardkunst Haedong Kumdo. Als zijn instructeur, maar ook als zijn vriend, vind ik het geweldig om te zien hoe goed hij is geworden. SSANG SU KWAN is een echte aanrader als je naar een goede sportschool zoekt waar lesgegeven wordt in Zwaardkunde. Ik wens Dennis en zijn mensen veel succes met hun Dojang.

 

Haedong!!!

 

Master Aldwin H. Lee

7e Dan Tang Soo Do

5e Dan Haedong Kumdo.

''Je hebt je toegelegd op het eigen maken van de techniek, bent de materie ingedoken en je hebt hierdoor je kennis vergroot.''

Als jonge tiener meldde je aan bij Kwon Moo. Jaren lang heb je volhard in het volgen van de Martial Arts trainingen. Begonnen ben je met Tang Soo Do, waar je je sporen verdiende.

 

Haedong Kumdo werd je volgende “liefde” Je hebt je toegelegd op het eigen maken van de techniek, bent de materie ingedoken en je hebt hierdoor je kennis vergroot.

 

Na jaren van doorzetten ben je nu gekomen op een punt waarbij je de opgedane kennis en ervaringen wil doorgeven. Een eigen Martial Arts studio. Ik wens je heel veel succes met deze onderneming.

 

 

Master Ruddy F. Monsanto

4de Dan Tang Soo Do''Ik heb van hem veel les gehad in deze sport en mag met trots zeggen dat ik zeer veel van hem geleerd heb.''

Mijn grote vriend Dennis Norberhuis heeft mij gevraagd iets te schrijven over hem. Nou dat is niet zo heel moeilijk.

Dennis is een man met zeer veel talent in de zwaard kunst (HAEDONG KUMDO ) . Ik heb van hem veel les gehad in deze sport en mag met trots zeggen dat ik zeer veel van hem geleerd heb. Wat mij het meest bij gebleven is zijn de vele herhalingen in de oefeningen die hij geeft , en juist die herhalingen zijn zo belangrijk. Daar voor Dennis veel dank.

 

Hij heeft mij verteld dat hij een eigen school wil beginnen in de Haedong Kumdo, nou topper ik wens je daar heel veel succes in en als ik je kan helpen dan hoor ik dat graag van je.

Tot slot heb ik zeer veel respect voor je als persoon / sporter / maar bovenal als mijn vriend.

 

Master Eddy Dagelet
7de Dan Tae Kwon Do

1e Dan Haedong Kumdo
1e Dan Yawara Jutsu

''Zelfvertrouwen, geduld, zelfkennis en het vermogen om te durven te ondernemen''

Haedong Kumdo,

Een sport met uiterste concentratie, beheersing en volharding. Allereerst mijn grootste respect voor Dennis Norberhuis.

 

Samen met Master A.H.Lee heb ik de eer gehad deze jonge strijder te mogen begeleiden naar zijn zwarte band. En nu is het een volwassen man, tweede dan, instructeur en binnenkort een eigen sportschool.

Dit is het resultaat waar deze sport naar toe leidt: volwassenheid, zelfvertrouwen, geduld, zelfkennis en het vermogen om te durven te ondernemen.

 

Ik wens Dennis heel veel succes in zijn verdere loopbaan als sportschoolhouder en Instructeur.

 

Ruud van Leeuwen

2de Dan Haedong Kumdo

2de Dan Tang Soo Do''Erg gezellig!''

Erg gezellig! Een duidelijke en geduldige manier van lesgeven.

 

Cindy Maluw

''Een goede sfeer tijdens het lesgeven''

Dennis zorgt voor een goede sfeer tijdens het lesgeven. Hij heeft aandacht voor iedereen. Zijn manier van lesgeven is voor beginnelingen makkelijk te volgen maar kunnen ook uitdagend zijn voor ervaren mensen.

 

Peter Bell''Veel geduld en altijd dikke pret.''

Jaren geleden samen begonnen, trainen, sparren, examens, gelachen, zweten en soms pijn gedaan.  Wat een goede oude tijden. Het sparren is wat ik altijd met een grote glimlach heb onthouden. We waren altijd zeer gedreven met zijn tweeën.

 

Door omstandigheden kon ik niet langer door gaan met Haedong Kumdo, wat ik soms jammer vind. Maar jij was altijd meer gedreven dan ik zelf. Ik weet dat dit iets is wat jij al heel lang wilde doen, je eigen Dojang beginnen.

Je bent in die jaren na dat ik ben weg gegaan veel verandert en echt volwassen geworden. Ik zie hoe jij met kinderen omgaat zo wel als instructeur, als persoon. Veel geduld en altijd dikke pret. Ook voor volwassenen heb je geduld en is de sfeer altijd geweldig.

 

Met liefde voor de Martial Arts, mensen kennis, een geweldige instelling en dolle pret! Maar vooral respect voor het zwaard, de discipline en respect voor de medemens. Ik kan mij geen betere instructeur  indenken. Ik wens jou heel veel succes als sportschoolhouder en Instructeur!  

 

Hae Dong!

 

 

Adriaan Norberhuis

''De lessen Haedong Kumdo boden veel variatie.''

Het leek ons leuk om met onze vriendengroep iets 'actiefs' te ondernemen. Dennis kwam met een voorstel om een les Haedong kumdo bij te wonen.

Bij één les is het niet gebleven, ik denk dat dit wel voldoende zegt.

 

De passie en enthousiasme die Dennis uitstraalt tijdens de les in combinatie met het actief bezig zijn, is belangrijk. Wij merkten dat dit voor Dennis niet simpel is om de kost te winnen maar iets puurs, de liefde voor de sport...

 

De lessen Haedong Kumdo boden veel variatie. Van fitness en conditie oefeningen, zwaardtechnieken, vechttechnieken en zelfverdediging. Tot het 'slap op elkaar in slaan met stokken van foam'

 

De onkosten op het moment van deelname waren ook acceptabel echter was dit geen invloed voor onze aanwezigheid.

 

Conclusie: wij raden sport school Ssang Su Kwan en haar meester Dennis Norberhuis dan ook aan met 5 sterren.

 

S. Antoons & M. Hofstee''De trainingen die Dennis geeft zijn altijd uitdagend, leerzaam en leuk voor de kinderen.''

Dennis Norberhuis geeft al jaren met regelmaat les aan onze zoon van 10 in Haedong Kumdo. Daarnaast hebben wij Dennis zien acteren als examinator, scheidsrechter en coach bij toernooien. Wat ons opvalt bij Dennis is zijn gedrevenheid en passie voor de sport. Dennis zijn eigen niveau van Haedong Kumdo is hoog, prachtig om naar te kijken, maar wat voor ons als ouders minstens zo belangrijk is, is zijn gave om zijn kennis met enthousiasme en veel plezier over te brengen naar anderen. De trainingen die Dennis geeft zijn altijd uitdagend, leerzaam en leuk voor de kinderen. Respect, discipline, zelfwaardering, beweging en uiteraard de techniek van het zwaard vechten. Dit laatste uiteraard met respect voor het zwaard maar daarnaast vooral plezier met elkaar maken. Hierbij past Dennis zich gemakkelijk aan, aan het denkproces en de fase waarin de kinderen zitten, zowel technisch als ook mentaal. Dennis laat zien dat leren serieus en leuk kan zijn.

 

Tevens hebben we Dennis examens af zien nemen. Ook hierin blijft Dennis authentiek. Uiteraard heeft dit een serieus karakter, maar het blijven kinderen. Dennis is hierbij in staat de balans tussen beide goed te bewaken. Wanneer de spanning net even te veel wordt, weet Dennis dit snel in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat ook de examens een positieve ervaring zijn.

 

Dennis is jong begonnen met zijn ambitie vorm te geven door een eigen sportschool neer te zetten, Ssang Su Kwan. Kijkend naar zijn kwaliteiten in de sport en als leraar weten wij zeker dat Dennis een mooie en goede school neer zal zetten en veel kinderen kan helpen met de technieken van Haedong Kumdo, discipline en eigen waarde. We gaan het graag meemaken.

 

Heel veel succes en plezier Dennis !

 

Michel & Nicole

''Zijn kennis en passie voor deze krijgskunst''

Via de passie voor de krijgskunst ben ik in contact gekomen met Dennis. En die passie is ook goed bij Dennis te vernemen. Soms lijkt hij in zijn enthousiasme wel op een jonge hond. Maar dan wel èèn met gedegen kennis voor wat hij doet.

 

Zo heeft hij al zijn eerst boek over Headong Kumdo geschreven. Daarin is zijn kennis en passie voor deze krijgskunst weer goed te merken.

 

Daarom vind ik het ook geweldig te vernemen dat hij deze passie en kennis tevens op een ander vlak met mensen wil gaan delen in zijn eigen sportclub.

Ik wil Dennis dan ook heel veel plezier en groei wensen met deze nieuwe weg!

 

 

Kasper van der Burgh 

3e Dan Aikido

1e Dan Yawara Jutsu''Een zeer bedreven en kundig Haedong Kumdo trainer ''

Dennis is een zeer bedreven en kundig Haedong Kumdo trainer waar ik het voorrecht heb om af en toe les van te krijgen. Met veel geduld en enthousiasme weet hij me elke keer weer nieuwe technieken te leren en mijn huidige kennis bij te schaven.

Dennis, succes met Ssang Su Kwan!

 

Julian Hummel

 

''Nooit saai, nooit eentonig.''

Nooit saai, nooit eentonig.


De lessen van de ervaren leraar Dennis Norberhuis zijn nooit saai. Met veel geduld en oog voor detail legt hij de technieken uit zodat je begrijpt wat je aan het doen bent.
Technieken zoals: de juiste manier van het zwaard trekken en terugplaatsen, lange en korte vormen, man tegen man gevecht, eigenlijk teveel om op te noemen. Het snijden van matjes en bamboe horen hier natuurlijk ook bij en is altijd spectaculair.
Deze veelzijdige zwaardkunst is zeker mooi om te beoefenen en om te bekijken. En er is ook altijd tijd voor een grap en Dennis kan snedig (!) uit de hoek komen.


Kortom: sluit je aan bij deze gezellige vereniging!

                              Eugène Grimberg''Zijn luchtige en amicale manier van lesgeven zorgt ervoor dat je je snel op je gemak voelt.''

Een vriendelijke en goede leraar die technieken duidelijk en op een leuke manier weet over te brengen.

Hij heeft altijd een leuke aanpak paraat voor een les en zijn luchtige en amicale manier van lesgeven zorgt ervoor dat je je snel op je gemak voelt.

Daarnaast heeft hij een enorme interesse en kennis over de sport en weet hij goed hoe hij beginners of juist gevorderden moet prikkelen.

 

Je leert een hoop en het is daarbij ook nog een gezellige bedoening. Geschikt voor alle leeftijden.

 

Ranek Laros

 

''Hij probeert niet alleen zichzelf beter te maken, maar ook de mensen die hij les geeft.''

 

 

''Veel toewijding en passie voor de zwaardkunst"

 

 

 

Zo nu en dan krijg ik les van Dennis Norberhuis. Deze lessen worden altijd met veel toewijding en enthousiasme gegeven. Dennis geeft extra diepte aan de sport, waardoor het meer wordt dan enkel zwaardvechten. Hierdoor leer je altijd weer iets nieuws en zijn de lessen nooit saai.

 

 

 

Hij is altijd erg gedreven bezig met Haedong Kumdo en dit straalt hij uit naar zijn leerlingen. Hij probeert niet alleen zichzelf beter te maken, maar ook de mensen die hij les geeft.

 

Temmo Rijken