De 9 principes van Haedong Kumdo

1. 

Wees voorzichtig en hanteer een houten zwaard altijd alsof het een echt zwaard is.

  

2.

Streef in de training altijd naar de unificatie van je geest, lichaam en het zwaard.

  

3.

Iedereen die met het zwaard oefent moet de betekenis kennen van alle bewegingen, zodat ze niet onvoorzichtig en zonder intentie worden uitgevoerd.

  

4.

Het zwaard is een gereedschap dat gebruikt wordt voor de Kumdo loopvormen, wat de formele manier is voor het beoefenen van de weg van het zwaard (Kumdo).

  

5.

Het beoefenen van Haedong Kumdo is een weg naar discipline, purificatie en ontspanning van lichaam en geest, en zou daarom met regelmaat moeten worden onderwezen en beoefend.

 

6.

Gedurende het oefenen met het zwaard moet de beoefenaar niet afgeleid worden door geluiden uit de omgeving, maar altijd een behouden en geconcentreerde houding aannemen om er zeker van te zijn dat ze kunnen trainen met toegewijde inspanning.

 

7.

Iedereen die in het eigendom is van een zwaard, of Haedong Kumdo beoefend, moet attent, nederig en bedachtzaam zijn naar anderen.

 

8. 

Oefenen met het zwaard is heilzaam voor de gezondheid en de vitaliteit.

 

9.

Een beoefenaar van Haedong Kumdo moet altijd respectvol en dankbaar zijn naar zijn/haar leraar om onderwijs te ontvangen in de wegen van het zwaard. Het behoud van deze attitude stelt je in staat om wijsheid te vergaren.